14 Ocak 2017 Cumartesi

BİR PSEUDO-HİSTORY HİKAYESİ

"İncelediğimiz pseudo-historianların hemen tamamı kendisini ulusalcı, laik, cumhuriyetçi ve Atatürkçü olarak tanımlamaktadır. Konu haricindeki paylaşımlarında bunu açıkça görmekteyiz. Kendilerini o şekilde tanımladıklarından Osmanlı'ya karşı hepsinde aşırı bir kin ve nefret bulunmakta. Sanırsınız Osmanlı Türk tarihinin bir parçası değilmiş veya bunu yazan çizenlerin dedeleri, herşeyden önce cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı tebası değilmiş gibi. Haydi, 1930'ların mantığıyla baktıklarından buna da eyvallah diyelim. Peki bu ekipteki son dönemde artan Selçuklu düşmanlığına ne demeli? Türkler Anadolu'ya 1071'den önce de gelmişlerdir demek başka şey, 1071 Malazgirt Yalanı demek başka şeydir. Zaten hiçbir aklı başında bilim adamı da "Türkler Anadolu'ya 26 Ağustos 1071 Cuma gününden itibaren girmiştir" demez, demiyor da. Malazgirt Zaferinin önemi, Doğu Roma'nın Türkleri Anadolu'ya SOKMAMAK için çıkardıkları son büyük ordunun imha edilmesidir. Bu zaferle birlikte zaten Çağrı Beğ'in Batı Seferinden beri aralıklarla Anadolu topraklarında at oynatan ve 1048'deki Pasinler Savaşında önemli bir Doğu Roma ordusunu yenen Selçuklu ailesinin yönetimindeki Türk boyları Doğu Anadolu yaylası üzerinden kısa zamanda İznik'e kadar hakim olmuşlardı.

Anadolu'ya 1071'den önce geldik diyebilmek için, Malazgirt'i, Selçuklu'yu ve onun büyük sultanı Alparslan'ı görmezden gelmek, hatta "1071 Malazgirt Yalanı" diye her buldukları fırsatta yazmak, çizmek bu nevzuhur ultra milliyetçi-ulusalcı kesimde bir alışkanlık haline gelmiş durumdadır. Yani Osmanlı'dan sonra Selçuklu da bu nevzuhur milliyetçi tiplerce Türk tarihinden ve Türklükten çıkartılmaya çalışılmaktadır. Onları da çıkardığımızda geriye, sürekli karşısında olduklarını söyledikleri emperyalizmin "Asya'dan gelen bir avuç Türk istilacının zorla dillerini benimsettikleri zavallı Anadolu halkları olan Hititler, Frigler, Lidyalılar, Helenler ve Ionlar" yalanı kalır. Herşey düzeltilebilir ancak şimdiye dek müsamaha gösterilen Pseudo-Historianların Türk tarihi üzerinde açtıkları bu zarar hiçbir şekilde düzeltilemez."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

11bet 11bet sbobet ทางเข้า sbobet ทางเข้า matchpoint matchpoint 12bet 12bet dafabet link dafabet link クイーンカジノ クイーンカジノ dafabet dafabet 1xbet korean 1xbet korean 코인카지노 코인카지노 930