5 Ocak 2017 Perşembe

ERK AMCA'NIN ARDINDAN


Erk Yurtsever de gitti!

"Erk Yurtsever gitti" demek "bir devir kapandı" demektir. "Adını Atatürk'ün koyduğu, Haydarpaşa Lisesinde Atsız'ın öğrencisi olan, Türkçüler Derneği'nin kurucularından olup sonrasında Türkçülük fikrinden hiçbir zaman ayrılmayan, yetişen bütün Türkçü nesillerin üzerinde emeği olan bir büyük Türkçü artık yok "demektir!

"Erk Yurtsever gitti" demek "Erk amcam gitti" demektir! "Bayramlarda yanına gittiğim, yaptığım ya da yapmayı planladığım bilimsel çalışmalarda benden daha fazla heyecan duyan, sohbet etmekten en fazla keyif aldığım amcam artık yok" demektir. 

"Erk Yurtsever gitti" demek, boğazımda bir yumruk, ciğerlerimde bir acı demek. 

12 Ocak'ta, özellikle 3 Mayıs'ta Atsız'ın kabri başında gözlerimin en fazla arayacağı isimdir Erk amca. Bundan böyle canım sıkıldığı, bunaldığım, sohbet etmek istediğim zamanlarda kendisini arayamayacak, bir gün önceden telefon açıp sözleşerek evine gidemeyecek, Türk tarihinden, Türk kültüründen, Türkçülükten, dünden, bugünden ve yarından konuşamayacak, dertleşemeyeceğim. Artık git gide daha da yalnız kalıyorum. Atsız'ın Nejdet Sançar için söylediği gibi "Şimdi ben ona arasıra içimden hitap edecek, fakat cevabını alamayacağım".

Senden çok şey öğrendim amca. Ruhun şad olsun! Yattığın yerde dinlen!

TTK  

Foto: Karacaahmet 3 Mayıs 2007

Hiç yorum yok: