25 Şubat 2017 Cumartesi

BİR MÜZİK ÖĞRETMENİNDEN TARİH ÖĞRENMEK(!)

Son 10 yıldır ortalıkta dolaşan bir hanımefendi var. Kendisi müzik öğretmeni. Aynı zamanda sosyalist. Sanırım gençliğinde, 12 Mart döneminde hapse girip çıkmışlığı da var. Her neyse,  sizi temin ederim ki ideolojilerine göre insanları yargılama dönemini çoktan geçtiğim için bu hususta benim açımdan bir sorun yok. İsteyen istediği ideolojiye inanmakta özgürdür. (Yaa işte böyle de demokrat adamım!)

Konumuza geri dönecek olursak; yukarıda bahsetmeye çalıştığım hanımefendi özellikle son 10 yıldır internette çok aktif. Yazdığı "şeyler"in alıcısı da çok. Bu da diğer örneklerda gördüğümüz gibi her şeyin uzmanı. Cumhuriyet Tarihinden askerliğe, Türk tarihinden dile, mimariye, siyasete kadar her alanda "şeyler" yayınlıyor. Bu "şeyler"in en önemli yayıcılarından birisi de meşhuuuuuur "ulusalcımız" ve dahi Moskova'nın fahri büyükelçisi Banu Avar hanımefendi. Kendisi başka bir yazımızın konusu olacağından daha fazla irdelemeyelim. Hasbelkader blogu takip edenlere de sürpriz olsun. 

Neyse efendim bu müzik öğretmenimizin uydurmalarına seçtiği alan Eskiçağ Tarihi, özellikle M.Ö.-M.S. 1. yy'lar. Tabii söylememe gerek yok: hanımefendiye göre o dönem Anadolu'da yaşayan Pontuslular vb halkların tamamı Türk! O, bu halkların Türk olduklarını aklı sıra ispatlamak(!) için kendine has bir yöntem bulmuş. İsimler. İsimler üzerine ufak dokunuşlarla onların Türk olduklarını ölmez delillerle ispat ettiğini zannediyor. Mesela Pontus Kralı Mithridathe "Pan soylu Büyük Kral Bedri" oluyor ve hanımefendi onun Türklüğünü ispat etmiş oluyor, yerseniz. Şimdiye kadar bir Allahın kulu da çıkıp "yahu Bedri Arapça Bedr'den gelmiyor mu? Arapça Bedr de mi Türkçe?" diye sormamış. Aman, sakın siz de sormayın. Sonra adınız "Anadolu halkını sömüren Galata'da yaşayan Venedikli tefeci bankerler"den para alıyor'a çıkar. Evet, evet. Bu acayip sözler yığını da aynı kişiye ait.  Taaa Büyük İskender döneminde Galata'da yaşayan Venedikli tefeci bankerler, Büyük İskender, Romalılar falan hep bu tefecilerin kışkırtmasıyla Anadolu Türk halkının üstüne saldırmış. Bu arada yazmayı unuttum, ona göre Med ve Pers Krallıkları, bu minvalde Büyük Kyros da Türkmüş. "Hadi oradan" demeyin. İnternette yazın, karşınıza en az 4-5 ayrı siteden bu saçmalıklar çıkacaktır. Evet, hanımefendinin yazdığı bu saçmalıklar en az 4-5 ayrı internet sitesinde yayınlanıyor. Bunların bazıları da pek ulusalcı(!), pek cumhuriyetçi, çoook Atatürkçü, sorsan "bilimin ışığında ilerliyoruz. Ne demiş Atatürk: Hayatta en hakiki mürşit ilimdir!" diyen siteler. Ahhh neyse, bu da bir başka yazı konusu. Hanımefendinin başka bir mahareti de müze envanterlerine istediğini zaman girip araştırma yapabiliyor olması. Misal Gaziantep Müzesi envanterinde bulunan bir sikke, okuyabilmesi için bu hanıma gösterilmiş. ( http://www.news2023.com/haber/11086-basoguzlu-tarkan-bey-bazileus-tarkon ) Bu çok büyük bir rezalettir. Kadın bunu neye göre okumuş, el cevap: hayal gücüne göre. Linkten de görebileceğiniz üzere Basileus olmuş Başoğuzlu (başka bir yerde Bozuluslu). Bu kadına müze seksiyonunun, taa 2009'da açılmasına çok şey söylerdim de neyse. Bazen cümleyi bir noktada kesmek, sayfalar dolusu sövmekten daha anlamlı oluyor.  Bu hanımefendinin kendi internet sitesi ve youtube kanalı da var.  Buraya kadarki örneklerden de görüldüğü gibi parlak, çok parlak, en parlak, pas parlak bir zekâ(!) ile karşı karşıyayız. Ona göre. 

Bu yazıyı yazmama asıl sebep olan şeye gelecek olursak, bu kadın son iki aydır bir tv kanalına sıkça çıkıyor ve yukarıda yazdığım minvalde şeyleri tekrarlıyor. Karşısındaki program yapımcısı da ciddi ciddi kafa sallayıp her söylediğine "hımmmm, yaaaa" şeklinde ünlemlerle şaşırıyor. Şaşıran şaşırsın, beni alakadar etmez. Lakin bu tv kanalı milliyetçi camiaya yönelik yayın yapıyorum derse o zaman iki çift söz daha yazma hakkım olur.  Laf söylemeden önce bir alıntı yapalım: 

"Enteresan biçimde Kürtleri ayaklanmaları için provokatif dönüm noktaları yaşatmışlar bize. Hatta Türkçü yazar diye bilinen Nihal Atsız’ın 1968’de, “Kürtler defolsun” dediği, ona karşılık Doğu bölgemizde ilk Kürtçü örgütün kurulduğu konuşuluyor."  http://www.gazetevice.net/news/7880.html Mahiye Morgül, "Rizeli Şehidimiz Metin Çetin'in Anısına Saygıyla", 24 Şubat 2012.

Ha, şimdi diyeceklerdir ki, "biz bu konukla ideolojik bir program yapmıyoruz. Bilimsel bir program, falan, filan..." Bilimsel program bilim adamlarıyla yapılır. emekli müzik öğretmenleriyle notalar, perdeler, makamlar, klasik müzik falan konuşabilirsiniz ancak. Türk Tarihi değil!  

Ben tv programcısı değilim. Ama program yapıyor olsam iki şeye bakarım: 

1. Konuk o konunun uzmanı mı?
2. Bu tarz "ideolojik" kanalda o konuğun kanalın olduğunu iddia ettiği ideolojisiyle bir zıtlaşması var mı?

Maşallah bu kanalın programcıları ve yapımcıları bu ikisine de bakmıyor, bir taraftan kendi ideolojilerinin fikir babasına laf eden emekli bir müzik öğretmenini kanallarına çıkarıp saatlerce konuşturmakta beis görmüyor, onu "Mahiye Morgül Hoca ile Semboller ile Türk tarihi" şeklinde hoca sıfatıyla tanıtıp reklamını yapmaktan da geri kalmıyorlar. 

Bu ve benzeri yazılarının sonuç kısmı, ancak bu türden saçmalıklar bittiği zaman olacak. Yani biraz daha zaman var. 

TTK


Hiç yorum yok: