14 Mart 2017 Salı

FARK GÖREMİYORUM. YA SİZ?


Eski bir reklam repliğiydi: "Fark göremiyorum ya sen?" 

Aşağıda aynı gazeteden (sözcü) iki haber fotoğrafı var. Birisi bugüne (14 Mart 2017) ait. Başlığı: "TRT’de büyük skandal! ‘Psikolog’ diye yayına çıkarttıkları kişi fizik mezunu çıktın!" Ve devamla "BİMER, Akıncı’nın sağlık meslek grubunun bir mensubu olmadığını kaydederek, Akıncı hakkında idari ve adli işlemlerin başlatıldığını ifade etti. BİMER tarafından gönderilen yazıda, Akıncı’nın izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiğinin tespit edildiğinin de altı çizildi." http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/trtde-buyuk-skandal-psikolog-diye-yayina-cikarttiklari-kisi-fizik-mezunu-ciktin/


Şimdi gelelim diğer fotoğrafa. 20 Temmuz 2016 tarihli bu haberin başlığı "Ünlü Türkolog Kazım Mirşan hayatını kaybetti". http://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/unlu-turkolog-kazim-mirsan-hayatini-kaybetti-1322627/ Devamındaysa bir sürü "şey" sıralanmış. Lakin yukarıda bir fizikçinin doktor olarak çıkmasını (haklı olarak) büyük skandal diye veren bu böyyük muhalif gazete, Kazım Mirşanla alakalı haberde onun aslında İnşaat Yüksek Mühendisi olduğunu yazmayı sanırım unutmuş! Evet Mirşan İnşaat Yüksek Mühendisi idi. Tarih, dil, arkeoloji vb eğitimleri yoktu, yoktu ama maşallah herkes "büyük Türkolog" demekte sakınca görmedi. Şimdi soruyorum, ilk fotoğraftaki fizikçiyi doktor diye piyasaya çıkartmakla İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan'ı "Türk tarihinde mühim keşifler yapan büyük Türkolog profesör" diye tanıtmanın ne farkı var? Yahu insan biraz tutarlı, mantıklı olur.


Foto: 1.  http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/trtde-buyuk-skandal-psikolog-diye-yayina-cikarttiklari-kisi-fizik-mezunu-ciktin/



Foto: 2. http://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/unlu-turkolog-kazim-mirsan-hayatini-kaybetti-1322627/


2 yorum:

Turaj Astanali dedi ki...

Bir alanda usta olmak için bir üniversite diplomasına gerek yok. Tarihte birçok bilim insanı diplomasız başarılı olmuşlardır.

Turaj Astanali dedi ki...

Kâzım Mirşan ise kim ne derse, desin, Atatürkün özlediği bir bilgin. Bazı "akademisyenlerin" alaycı konuşmaları Kâzım Mirşan gibi bir bilgeyi yıkamadı, yıkamayacaktır. Gençler Kâzım Mirşana ölümünden sonra göremediği değeri vereceklerdir, emin olun. Onun kitapları okunacak ve biz Türk gençlerine yol haritası olacaktır.